Internet magazin → Catalog → Tehnica IT → Tablete
Versiunea în limba Româna NU FUNCŢIONEZĂ, şi va putea fi accesată din 01.10.2017. Va rugăm să faceţi comanda în versiunea rusă. INTRATI www.all4office.md

Tablete

Un calculator tabletă, numit și simplu tabletă (din engleză de la tablet computer), este un tip constructiv de calculator portabil, devenit posibil prin continua miniaturizare a componentelor electronice precum și pe baza unor invenții tehnologice ingenioase.

Tablete în Chişinău, Moldova

Puţin istoric

În general în secolul XX au fost multe încercări de constituire a unor astfel de dispozitive.Primul a fost invenţia Dznabook din 1968, iar urmatoarele succesoare sunt datate cu 1988, care deja erau dotate cu ecran sensibil. În anii 2000 corporaţia Microsoft a definitivat dispozitivul, numindu-l PC Tablet, care însă era scump şi a aadus succes companiei la acel moment. În 2010 compania Apple a lansat modelul iPad, axat pe consumul de medii moderne. Nu după mult timp şi alte companii au început producerea acestor tablete, cu diferite capacităţi şi preţuri, avînd un succes scandalos pe piaţa mondială. Pînă la moment piaţa mondială a tabletelor este estimată la 17 mln de unităţi din care iPad a avut o cotă de 87,4%. Pentru anul 2015 piaţa tabletelor este estimată este estimată să ajungă la 149 mln de unităţi cu o valoare de 49 miliarde dolari.

Tabletele au devenit foarte populare, la apariţia Internetului Mobil, făcînd parte din clasa MID - Mobile Internet Devices. Ecraul tabletei este relativ mic, cu diagonala începînd de la 22cm cu ecran sensibil la atingere. Tastatura este una incorporată, virtuală, însă sînt modele care dispun de tastatură separată. Nu dispune de disc dur şi nici de unitate CD/DVD/Blue-ray, are doar SDD. Dispune de conenctivitate fără fir la Internet, prin Wi-Fi, GSM sau UMTS cu acces deplin la Internet.

PC Tabletă este încă o invenţie de ultimă generaţie, care are la bază sisteme de operare Windows sau Unix. Unele oferă acces de instalare a altor softuri de care are aveţi nevoie la fel ca un PC obiţnuit. Unele au şi camere de luat vederi. Ca sursă de alimentare Tabletele folosesc acumulatoarele de mare capacitate.

Şi noi vă propunem un spectru larg de tablete. Rămîne doar să accesaţi grupa respectivă şi să vă informaţi asupra produselor propuse.


INTERNET MAGAZIN CHIŞINAU Moldova, Chişinău
. CONSULTANŢI: Uz casnic +373-22-92-45-20
+373-78-181-181
. Piese auto +373-695-24-190
. mail: cod7753191@gmail.com
КУПИТЬ ОНЛАЙН В КИШИНЕВЕ

Stiri site

Garanţia şi termenii de exploatare.

Stimaţi vizitatori a site-ului nostru! Vă aducem la cunostinţă că toate produsele din categoria mărfurilor de uz casnic şi de birou deţin garanţie. În dependenţă de brandul şi produsul propus, garanţia variază între un an şi cinci. Centrele de deservire în baza garanţiei (service-centre) sunt în Chişinău, Balti, Orhei, Cahul şi alte centre ale Moldovei.