Internet magazin → Catalog → Tehnica IT → Calculatoare PC
Versiunea în limba Româna NU FUNCŢIONEZĂ, şi va putea fi accesată din 01.10.2017. Va rugăm să faceţi comanda în versiunea rusă. INTRATI www.all4office.md

Calculatoare PC

Un calculator, numit și sistem de calcul, computer sau ordinator, este o mașină de prelucrat date și informații conform unei liste de instrucțiuni numită program. În zilele noastre calculatoarele se construiesc în mare majoritate din componente electronice și de aceea cuvântul „calculator” înseamnă de obicei un calculator electronic. Calculatoarele care sunt programabile liber și pot, cel puțin în principiu, prelucra orice fel de date sau informații se numesc universale (engleză general purpose, pentru scopuri generale). Calculatoarele actuale nu sunt doar mașini de prelucrat informații, ci și dispozitive care facilitează comunicația între doi sau mai mulți utilizatori, de exemplu sub formă de numere, text, imagini, sunet sau video sau chiar toate deodată (multimedia).

Calculatoare PC în Chişinău, Moldova

Din istoria PC calculatoarelor, mentionez citeva date interesante.

Cel mai vechi necanism cunoscut care sa pare că putea funcţiona ca o malină de calcul se considera mecanismul din Antikythira, datînd din anul 87 î.e.n şi se folosea pentru calculul mişcării planetelor. Tehnologie care a stat la bază nu este cunoscută. Succesorul acestui mecanism se datează cu epoca renaşterii şi reprezintă prin sine dispozitiv mecanic de calculat bazat pe principiul ceasornicului. Tehnica de stocare şi citire a datelor pe cartele perforate a apărut în secolul XIX, în acelaşi timp cu apariţia maşinei de calcul complet programabilă, inventată de Charles Babbage. În prima jumătate a secolului XX nevoile de reinovare şi modernizare erau mult mai mari, deaceea succesorul aparatului lui Babbage a fost calculatorul analogic, însă şi acesta în scurt timp a fost înlocuit cu cele digitale, care aveau capacitatea de transformare a problemelor în biţi.

Arhitectura von Neumann. Deşi design-ul şi performanţele calculatoarelor s-au îmbunătăţit dramatic în comparaţie cu 1940, principiile arhitecturii von Neumann sunt în continuare la baza aproape tuturor maşinilor de calcul contemporane.

Informaţia despre calculatoare poate fi infinită. Continuarea o găsiţi în grupul laptopurilor.

 

INTERNET MAGAZIN CHIŞINAU Moldova, Chişinău
. CONSULTANŢI: Uz casnic +373-22-92-45-20
+373-78-181-181
. Piese auto +373-695-24-190
. mail: cod7753191@gmail.com
КУПИТЬ ОНЛАЙН В КИШИНЕВЕ

Stiri site

Garanţia şi termenii de exploatare.

Stimaţi vizitatori a site-ului nostru! Vă aducem la cunostinţă că toate produsele din categoria mărfurilor de uz casnic şi de birou deţin garanţie. În dependenţă de brandul şi produsul propus, garanţia variază între un an şi cinci. Centrele de deservire în baza garanţiei (service-centre) sunt în Chişinău, Balti, Orhei, Cahul şi alte centre ale Moldovei.